To CYENS συνδιοργανώνει το Immersive Tech Odyssey

13 Οκτωβρίου 2023

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, στο Royal Hall Λευκωσίας, θα λάβει χώρα η πρώτη εκδήλωση της σειράς Immersive Tech Odyssey με θέμα XR in Education and Cultural Heritage, του Ιδρύματος HRDays, σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας CYENS και την υποστήριξη της Iconem. Πρόκειται για το satellite event της πολύ μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης Immersive Tech Week (ITW), που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 28 Νομεβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2023.

Η ολοήμερη εκδήλωση, πραγματεύεται τρόπους με τους οποίους οι αναδυόμενες τεχνολογίες XR φέρνουν επανάσταση στα πεδία της μάθησης, εκπαίδευσης και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι θεματικές επικεντρώνονται στις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούν τα εργαλεία XR, και τις μετασχηματιστικές τους δυνατότητες στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης και ψηφιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η εκδήλωση καλεί εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και το ευρύτερο κοινό, να παρευρεθούν. Το απόγευμα, θα ακολουθήσουν ομαδικές συζητήσεις για το όραμα σε σχέση με τις εν λόγω θεματικές, και δεξίωση στον χώρο εκδηλώσεων στην οροφή του Δήμου Λευκωσίας.

Πρόγραμμα και εγγραφές στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 

https://www.eventbrite.nl/e/immersive-tech-odyssey-cyprus-tickets-717658695477

Στη συνεδρία θα συμμετάσχουν οι διακεκριμένοι καλεσμένοι και ερευνητές, Καθ. Miriam Reiner, επικεφαλής του εργαστηρίου Εικονικής Πραγματικότητας και Νευρογνωσίας στο Technion, ο Καθ. Γεώργιος Αρτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ινστιτούτο Κύπρου, η Isabel Crespo από το Πρόγραμμα και Επιχειρησιακή Ανάπτυξη Europeana, και ο Etienne Tellier, ο COO της Iconem. Εκ μέρους του Κέντρου Αριστείας CYENS, συμμετέχει ο Καθ. Φώτης Λιαροκάπης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Extended Experiences.

MORE TO READ