Η ιστορία συνεχίζεται: παλιά Δημοτική Αγορά

Η ιστορία συνεχίζεται στο κτήριο τη παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας 

Η πολύ-αναμενόμενη ανακαινισμένη Δημοτική Αγορά στο κέντρο της περίκλειστης Λευκωσίας, ανοίγει και επίσημα τις πόρτες τις στο κοινό την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στις 7μμ. 

Η εγκατάσταση, η οποία φιλοξενεί πλέον τις λειτουργείες του Κέντρου Αριστείας CYENS, συνεχίζει την σημαντική ιστορία της μέσα από το ερευνητικό έργο του οργανισμού. 

Το Κέντρο Αριστείας CYENS εξειδικεύεται στους τομείς των Διαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστημάτων και Αναδυόμενων Τεχνολογιών. Τόσο μέσω του γραφείου έρευνας που διαθέτει, όσο και μέσω του γραφείου καινοτομίας συμμετάσχει ή/και έχει δημιουργήσει πολυάριθμα έργα που ανταποκρίνονται σε σύγχρονες ανάγκες, εγχώρια αλλά και πανευρωπαϊκά. 

Το κτήριο είναι εξοπλισμένο με στούντιο πολυμέσων, εργαστήριο κατασκευών (fabrication lab), χώρο δημιουργίας ηλεκτρονικών προτύπων, κοινούς χώρους εργασίας και σεμιναρίων. Καλύπτει έτσι ένα ευρύ φάσμα αναγκών, που ως κοινό παρονομαστή έχουν την άμεση πρόσβαση σε απαραίτητα εργαλεία για διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας. 

Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι αυτές οι τεχνολογίες αιχμής και οι εγκαταστάσεις διατίθενται επίσης σε ενδιαφερόμενες ομάδες, κατόπιν συνεργασίας με το Κέντρο. Παραδείγματος χάρη, οι χώροι κοινής εργασίας έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν νεοφυείς επιχειρήσεις που χρειάζονται στέγη στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής τους. 

Πέρα από την πρακτική λειτουργία τους, προσφέρουν ένα δημιουργικό περιβάλλον με δωρεάν είσοδο σε διαλέξεις και σεμινάρια, και τη συνεχή δικτύωση με άτομα του οικοσυστήματος, τόσο από τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και από τους επισκέπτες στις δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Κέντρο. 

Εδώ και 5 χρόνια, μεγάλο μέρος ενδιαφερόμενων φορέων, οργανισμών, αλλά και ιδιωτών, συγκεντρώνονται στο Κέντρο Αριστείας CYENS, καθιστώντας το τον πυρήνα του οικοσυστήματος των νέων και ψηφιακών τεχνολογιών. Αυτό που άλλωστε αποτελούσε και τον απώτερο σκοπό της δημιουργίας του. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2024, 19.00 – 22.00

Κέντρο Αριστείας CYENS  

Πλατεία Λέλλου Δημητριάδη 01, 1016  

[email protected]

MORE TO READ