Το DiGiNN στη Γεφύρωση της Ψηφιακής Καινοτομίας – Σύνδεση Δημόσιου Τομέα και ΜμΕ στο CYENS

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, ο Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας για την Κύπρο, DiGiNN, πραγματοποίησε ανοικτή εκδήλωση στο Κέντρο Αριστείας CYENS, με σκοπό να φέρει σε επαφή Δημόσιους Οργανισμούς και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Το DiGiNN (European Digital Innovation Hub Cyprus), είναι μία κοινοπραξία 11 οργανισμών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκ των οποίων και το CYENS, που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη». Στόχος του η ενίσχυση της ψηφιακής ικανότητας της Κύπρου, και η διευκόλυνση της ευρείας ενσωμάτωσης των ψηφιακών τεχνολογιών από κυπριακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους δημόσιους οργανισμούς και τα Υπουργεία.

Μέσω σειράς εκδηλώσεων δικτύωσης GovTech, το DiGiNN διευκολύνει ένα ακμάζον οικοσύστημα όπου η κυβέρνηση και οι ΜμΕ μπορούν να συνδημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις και να αναπτύξουν συνεργασίες. Ταυτόχρονα, παρέχει μια πλατφόρμα για ουσιαστικές συνδέσεις μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης ψηφιακής αναβάθμισης όπως: υπηρεσίες ή/και προϊόντα που αφορούν στην Υπολογιστική υψηλών επιδόσεων (High Performance Computing), Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), Κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity), αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ιδιωτικών επενδύσεων, εξατομικευμένη εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, και διαμεσολάβηση για τη δημιουργία επαφών μεταξύ βιομηχανίας, επιχειρήσεων και δημόσιου τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν σύντομες παρουσιάσεις από την Γενική Διευθύντρια του DiGiNN, κυρία Άνοιξη Αντωνακούδη και την κυρία η Νάντια Λόρτζιε, Συντονίστρια Στρατηγικής του έργου της Έξυπνης Πόλης που υλοποιεί ο Δήμος Λευκωσίας στο σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης και Ελέγχου Έξυπνης Πόλης, Nicosia Smart City. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του GovTech, και για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις δημόσιες υπηρεσίες και να υποστηρίξει το επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε σε χώρο του Δημαρχείου Λευκωσίας στις 6:30 – 9:00 μ.μ., ενώ ακολούθησε δεξίωση στην πλατεία μεταξύ του Δημαρχείου και του CYΕNS, στην οδό Δημάρχου Λέλλου Δημητριάδη.

Το DiGiNN συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

MORE TO READ