To CYENS στο European Researchers’ Night!

Για 18η χρονιά, το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) παρουσιάζει το European Researchers’ Night!

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τις 10 το βράδυ, η ομάδα του ΙδΕΚ μαζί με εκατοντάδες ερευνητές/τριες και επιστήμονες της Κύπρου, θα βρίσκονται στην Κρατική Έκθεση, προσφέροντας σε μικρούς και μεγάλους ένα μοναδικό ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Έρευνας, της Καινοτομίας και της Τεχνολογίας.

Το Κέντρο Αριστείας CYENS, και φέτος θα λάβει μέρος σε αυτή τη γιορτή της έρευνας και καινοτομίας, παρουσιάζοντας 5 projects!

Στη φετινή Βραδιά του Ερευνητή, το Κ.Α. CYENS θα παρουσιάσει μια σειρά από καινοτόμες και διαδραστικές δραστηριότητες που συνδυάζουν τεχνολογία, δημιουργικότητα και επιστήμη. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε αφηγήσεις ιστοριών με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, όπου οι νεαροί δημιουργοί συν-δημιουργούν αφηγήσεις με τη βοήθεια της AI, ή να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε ένα παιχνίδι πρόβλεψης έξυπνης στάθμευσης που στοχεύει να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες αστικές προκλήσεις. Το CYENS θα επιδείξει επίσης τεχνολογίες αιχμής, όπως την πρόβλεψη κίνησης δικτύου 6G και λύσεις ασφάλειας IoT. Επιπλέον, η ομάδα Neo-Move προσκαλεί τους επισκέπτες να εξερευνήσουν το μέλλον της επιστήμης της κίνησης μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων και επιδείξεων βιοανάδρασης. Με απλά λόγια, οι επισκέπτες θα μπορούν να μετρήσουν τη δύναμη του βραχίονά τους χρησιμοποιώντας δυναμόμετρο!

Διαδραστική Αφήγηση Τεχνητής Νοημοσύνης για Νεαρούς Δημιουργούς

Σε αυτή τη δραστηριότητα, οι νεαροί δημιουργοί θα χρησιμοποιήσουν μια πρωτότυπη εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης για να συνδημιουργήσουν ιστορίες ανοιχτού τύπου. Επιλέγουν ένα από τα πέντε θέματα των Αποστολών της ΕΕ και στήνουν το σκηνικό, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει αφηγηματικές επιλογές και δημιουργεί εικονογραφήσεις, κάνοντας την αφήγηση διαδραστική. Αυτή η δραστηριότητα δείχνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και να τη συνδυάσει με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να διαμορφώσουν μοναδικές αφηγήσεις.

Παιχνίδι με τους Χώρους Στάθμευσης

Η στάθμευση είναι ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα στις σύγχρονες πόλεις. Κατά μέσο όρο, συμβάλλει στο 20% της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών άνθρακα. Σε αυτή τη δραστηριότητα, το κοινό θα δοκιμάσει την ικανότητά του να βρει τον «καλύτερο» δυνατό χώρο στάθμευσης στην πόλη της Λευκωσίας, δεδομένων συγκεκριμένων απαιτήσεων και άλλων παραμέτρων. Οι χρήστες θα αλληλεπιδράσουν με το παιχνίδι, είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά και θα προχωρήσουν σε πιο δύσκολες προκλήσεις αν συνεχίσουν να μαντεύουν σωστά.

Πρόβλεψη 6G Δικτυακής Κίνησης με τη Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης

Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι κινητές συσκευές σας συνδέονται όχι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά το κάνουν με ευφυΐα που προβλέπει και προσαρμόζεται στις ανάγκες σας σε πραγματικό χρόνο. Σε αυτή την εκδήλωση, παρουσιάζουμε ένα πρωτοποριακό σύστημα σχεδιασμένο για τα δίκτυα του μέλλοντος, όπως το 5G και το 6G. Αυτά τα δίκτυα θα πρέπει να διαχειρίζονται τεράστιες ποσότητες δεδομένων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι όλα λειτουργούν ομαλά, με ελάχιστες καθυστερήσεις και μέγιστη αξιοπιστία.

Η επίδειξή μας επικεντρώνεται στο πώς μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση του δικτύου για την αποδοτική κατανομή πόρων. Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, συγκεκριμένα έναν συνδυασμό Επαναλαμβανόμενων Νευρωνικών Δικτύων και Δικτύων Μνήμης Μικρής Διάρκειας Διπλής Κατεύθυνσης, το σύστημά μας μπορεί να προβλέψει τις ανάγκες του δικτύου με εντυπωσιακή ακρίβεια—μέχρι και 97,68%—για διάστημα 13 ωρών στο μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι το δίκτυο μπορεί να προσαρμόζεται αυτόματα για να διατηρεί υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, αποτρέποντας αργοπορίες ή συμφόρηση πριν συμβούν.

Με απλά λόγια, αυτή η τεχνολογία εξασφαλίζει ότι οι βιντεοκλήσεις σας, οι ροές βίντεο και οι διαδικτυακές σας δραστηριότητες θα εκτελούνται χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμα και όταν το δίκτυο είναι υπερφορτωμένο. Ελάτε να δείτε αυτό το σύστημα έξυπνης διαχείρισης κίνησης σε δράση και να μάθετε πώς θα διαμορφώσει το μέλλον της κινητής συνδεσιμότητας.

Ανίχνευση Εισβολών και Ανωμαλιών για Δίκτυα IoT /

Η ανάπτυξη συσκευών Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) όπως έξυπνα gadget και βιομηχανικοί αισθητήρες προκαλεί ζητήματα κυβερνοασφάλειας, όπως μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, παραβιάσεις δεδομένων και χειραγώγηση συσκευών. Το iotshield.ai χρησιμοποιεί καινοτόμες τεχνολογίες όπως η Μηχανική Μάθηση και η Υπολογιστική Νοημοσύνη για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες που βασίζονται σε συσκευές IoT έχουν ομαλή λειτουργία και ισχυρή ασφάλεια, προστατεύοντάς τις από πιθανές επιθέσεις. Η τεχνολογία ενσωματώνεται απρόσκοπτα με πλατφόρμες IoT ή μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας σε καταναλωτικές ή βιομηχανικές εφαρμογές. Προσφέρει μια ελαφριά, ολοκληρωμένη υπηρεσία υλικού και λογισμικού, ελαχιστοποιώντας αποτελεσματικά το κόστος και τις προσπάθειες που σχετίζονται με την ασφάλεια των δικτύων IoT, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ταχεία απόκριση στις απειλές.

Δοκιμάστε τη Δύναμή σας με την ομάδα Neo-Move!

Στην ερευνητική ομάδα Neo-Move, εξειδικευόμαστε στη νευρογνωστική διάγνωση και αποκατάσταση, χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα βιοανάδρασης και διαδραστικές τεχνολογίες. Η τεχνογνωσία μας καλύπτει την αποκατάσταση, τη νευροφυσιολογία, τις νευρολογικές διαταραχές και την αθλητική επιστήμη, επιτρέποντάς μας να προσφέρουμε εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας προσαρμοσμένα στις μοναδικές ανάγκες κάθε ασθενούς. Χρησιμοποιούμε διαδραστικές τεχνολογίες για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναρρώσουν από τραυματισμούς και να βελτιώσουν τη συνολική τους κίνηση. Θέλετε να δείτε τους μύες σας σε δράση; Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσο δυνατοί είστε πραγματικά; Ελάτε μαζί μας στη Βραδιά του Ερευνητή για να εξερευνήσετε τον κόσμο της επιστήμης της κίνησης με την ομάδα Neo-Move!

Δοκιμάστε τη Δύναμή σας! Μετρήστε τη δύναμη του βραχίονα σας χρησιμοποιώντας δυναμόμετρο και δείτε πώς συγκρίνεστε με τους συνομηλίκους σας. Είναι ένας διασκεδαστικός και διαδραστικός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για τις φυσικές σας ικανότητες!

Συμμετάσχετε σε αυτή τη διαδραστική και εκπαιδευτική εμπειρία! Συζητήστε με την ομάδα μας, κάντε ερωτήσεις και εξερευνήστε το μέλλον της επιστήμης της κίνησης. Ανυπομονούμε να σας δούμε εκεί!

Διαβάστε περισσότερα για την εκδήλωση στο link  https://shorturl.at/NEMR3

MORE TO READ